Over Winehouse SOMM

Winehouse is een toegankelijke food & wine bar waar je terecht kunt voor een mooi glas wijn en heerlijke kleine gerechten. Op de wijnkaart vind je een zeer breed assortiment met wijnen in verschillende prijsklassen. Voor de echte wijnliefhebbers is SOMM zelfs een klein wijnparadijs te noemen.

De ultieme wijn spijs combinatie staat centraal bij Winehouse SOMM. Met wekelijks wisselende gerechten op het krijtbord wordt je altijd culinair verrast door chef Sascha Holzkämper. Maar wat ze altijd gemeen hebben is dat ze puur zijn, klassiek en geïnspireerd door het seizoen.

Winehouse SOMM is de plek in Amsterdam West waar men bij elkaar komt om te genieten van een mooi glas wijn en goed eten. Door de laagdrempeligheid is dit een plek voor jong en oud

Zaak

Over Sascha Holzkämper

Sascha Holzkämper heeft de afgelopen jaren bij diverse gerenommeerde restaurants gewerkt in binnen-en buitenland. Hij werkte o.a. als Maître sommelier bij Michelinsterrestaurant Beluga** in Maastricht, bij Gordon Ramsey in Londen als restaurantmanager en als Maître bij Michelinsterrestaurant Bord’Eau** in Amsterdam. Met Winehouse SOMM realiseert Sascha zijn wens om een kleinschalige en laagdrempelige wijnbar te openen waar hij lekker onder de mensen kan zijn en waar zijn passie en liefde voor eten en drinken optimaal tot uiting kunnen komen.

Sascha Holzkämper over wijn: ‘Echte wijnen worden compromisloos en met respect voor de natuur gemaakt. Zij 'spreken' met ons de 'taal van de natuur', vertaald door de wijnrank en het sap van de druiven. Met een soort van signatuur van de wijnmaker 'vertellen' zij ons wie zij zijn, waar ze vandaan komen, wat ze de afgelopen tientallen jaren en soms zelfs meer dan 100 jaar geleden meegemaakt hebben. Ze zijn gemaakt voor diegene die zij graag willen begrijpen. De wijn kist als het ware compromisloos zijn publiek en niet andersom. Soms duurt het even tot ze begrepen worden maar hun vastbeslotenheid en geduld wordt bijna altijd beloond.’

Santé with SOMM love. 

P1110489